Twentse mooimakers

Bedrijfsverzekeringen
Twentse mooimakers

Elk gebouw heeft een gevel. Of chique uitgedrukt: een façade. De uitstraling daarvan beïnvloedt de beleving van bewoners, gebruikers en bezoekers. De gebruikte technieken en materialen maken hierin het verschil. Ontmoet de gevelexperts van familiebedrijf Façadis uit Oldenzaal. Geen Twentse mooipraters, maar mooimákers.

Façadis Gevelbouw engineert, produceert en monteert gevelelementen van nieuwbouw- en renovatieprojecten in de utiliteits- en woningbouw. Met Bert Leusenkamp staat de tweede generatie aan het roer. Het geheim achter het bedrijfssucces is de combinatie van vakmanschap, de totaalaanpak en zeker ook de Twentse mentaliteit. “We zijn een typisch Twents no-nonsens bedrijf met veelzijdige medewerkers die ieder hun eigen specialisme inbrengen. Of het nu gaat om het engineeren van de geveloplossing, het produceren in onze productiehal of het monteren op grote hoogte. Tegelijkertijd hebben we allemaal één eigenschap gemeen: de mouwen opstropen en aan de slag gaan”, typeert Bert Leusenkamp zijn bedrijf.

Op tijd kansen benutten

Een tweede succesfactor van Façadis is dat het bedrijf investeert op de goede momenten: niet te laat en niet te vroeg. Edwin Muller is daar als commercieel directeur nauw bij betrokken: “Belangrijk is dat het portfolio en onze dienstverlening aansluiten bij de marktwensen. Dus leveren we niet alleen geveloplossingen aan bouwbedrijven, ook schakelen bijvoorbeeld bouwmanagers ons regelmatig in als adviserende en budgetterende sparringpartner.”

Herkenbare handtekening Façadis-gevel

Uiteraard is elke Façadis-gevel uniek. Toch is er een herkenbare signatuur te ontdekken. Bert Leusenkamp: “We maken uitsluitend maatwerk op basis van systeemcomponenten die we engineeren tot een uniek eindproduct. Wel heeft elke Façadis-gevel een herkenbare ‘handtekening’: onze gevels doen eenvoudigweg wat ze doen moeten. Is de vraag specialistischer van aard? Dan schakelen we met onze dochteronderneming binnen de Façadis Groep: Alverre. Daar hanteren we niet voor niets de slogan ‘grenzeloos in glas’!”

Recyclebare materialen

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering. “We voeren de duurzaamheidseisen uit zoals opdrachtgevers die van ons verlangen”, aldus Edwin Muller. “We passen vooral glas en aluminium toe, bij uitstek materialen die je keer op keer kunt recyclen. Met aluminium kan dat zelfs na honderden jaren nog. Meer dan 40% van de profielen die wij toepassen, bestaat uit gerecycled aluminium. Ook onze gevelrenovatie en -transformatie is duurzaam te noemen, je bouwt immers voort op een bestaand gebouw. En een tot op het betonskelet afgepeld gebouw mogen voorzien van een nieuwe façade is werkelijk prachtig werk!”

Safe met Scharenborg

Voor een goede bedrijfsvoering is niet alleen je eigen expertise van belang, ook partners die je bedrijfsproces ondersteunen zijn van onschatbare waarde. Scharenborg bedrijfsverzekeraars is zo’n partner. “Als familiebedrijf en gevelbouwer zijn we niet alleen gebrand op kwaliteit en continuïteit, maar ook op het bouwen van relaties. We vinden het erg belangrijk dat we samenwerken met partners die niet alleen onze business begrijpen, maar die ons ook op een no-nonsense wijze adviseren. Bij Scharenborg herkennen we dezelfde korte lijnen als bij ons en we weten dat afspraak bij hen ook echt afspraak is”, besluit Bert Leusenkamp.