Razendsnel resultaat, supersonisch concept

Bedrijfsverzekeringen
Razendsnel resultaat, supersonisch concept

Harry Sanderink is eigenaar van Plaza Fit & Healthclub Oldenzaal. In de regio Twente heeft hij nog zeven sportscholen onder de noemer Corpus Milon Club(s). “Als ondernemer heb je helemaal geen tijd om je bezig te houden met bankzaken of verzekeringen. Daarom is het fijn dat Scharenborg me zoveel werk uit handen neemt. Ze denken goed mee. Door de snelle en prettige communicatie kan ik mij richten op waar het voor mij écht om draait; het doorontwikkelen van mijn bedrijf.”

Harry Sanderink werkt al vanaf zijn jeugd in de fitnessbranche. “Na mijn CIOS sportopleiding kwam ik in dit vak terecht. Ik vond het meteen fantastisch om mensen op de ‘vloer’ te begeleiden bij het sporten.” Maar ook zijn ondernemersgeest werd aangewakkerd. “Over sportschooleigenaren dacht ik; ‘wat zij kunnen kan ik ook. Misschien zelfs beter.’ Daarom begon ik een eigen fitnessclub in Oldenzaal.”

Uitblinker

Van begin af aan had Harry het doel om uit te blinken op het gebied van klantvriendelijkheid. “Mensen begeleiden en ze motiveren om door te gaan is prachtig. Ik heb er nu helaas niet zoveel tijd meer voor, maar elke keer wanneer ik de sportschool binnen kom, begint het weer te kriebelen. Die begeleiding is zo ontzettend belangrijk. Je moet mensen blijven coachen en stimuleren, anders haken ze af.”

Snel en intensief

Om de motivatie van zijn leden op hoog niveau te houden, zocht Harry naar een vernieuwend concept op fitness-gebied. Dat concept vond de ondernemer op de FIBO, de grootste fitnessbeurs ter wereld: de Milon Cirkel. “Bij de Milon Cirkel-methode train je een coach. Een training duurt maar 35 minuten. Ideaal voor mensen met een volle agenda.” Voor alle Twentse clubs werd de bedrijfsnaam ‘Corpus Milon Clubs’ gekozen.

In de cirkel

Bij Corpus Milon Clubs staan twaalf fitnessapparaten opgesteld in een cirkel. Iedere minuut wisselen de deelnemers van toestel. Zo gaat iedereen de cirkel twee keer rond. Hoezo werkt twee keer per week de Milonmethode beoefenen beter dan ‘gewoon’ naar de sportschool gaan? “De toestellen bieden extra weerstand op de ‘terugweg’ van je bewegingen. Hierdoor train je tot wel 30% effectiever dan op de meeste apparaten die je in de sportschool vindt. Doordat de training de stofwisseling verhoogt, wordt de vetverbranding tot vijftien keer meer verhoogd dan bij gewone fitnesstraining”, vertelt Harry. “Ook is er altijd een coach aanwezig die controleert of je de oefeningen correct uitvoert en worden de toestellen automatisch op je lichaamskenmerken afgesteld. Dit voorkomt blessures.”

Regionaal succes

De methode won in de regio snel aan populariteit. De eerste ‘cirkel’ werd in 2013 toegevoegd aan de sportschool in Oldenzaal, dit jaar opende Harry de deuren van Corpus Milon Club nummer acht. Het succes dankt hij voor een groot deel aan het concept. Maar goed ondernemerschap is ook van belang. “Ik zit al dertig jaar in het vak, dus ik ken het reilen en zeilen van deze branche. Als ondernemer moet je vooral doen waar je goed in bent. Dan kun je je ook onderscheiden en verder uitbreiden.”