Enschede wordt weer culinair

Bedrijfsverzekeringen
Enschede wordt weer culinair

Het kan de oplettende fijnproever uit Twente niet ontgaan zijn, in Enschede waait sinds mei een nieuwe culinaire wind in de voormalige textielvilla naast het politiebureau: Joann.

Het restaurant Joann komt een droom uit voor Emiel Kwekkeboom en Mandy Overbeek. Het stel komt over vanuit Amsterdam, maar zijn geboren en getogen Tukkers. Ze leerden elkaar kennen toen ze werkten bij De Bloemenbeek en nu, zo’n tien jaar later, runnen ze hun eigen restaurant. “We kregen de kans om hier te beginnen, nadat Emiel in het nieuws kwam met de winst van de Gouden Koksmuts. Daarna ging het balletje rollen en uiteindelijk konden we met hulp van Herman Kok, eigenaar van het pand, Joann beginnen”, vertelt Mandy. Ondanks hun relatief jonge leeftijd, ze zijn beide 29, hebben ze toch al behoorlijk wat horeca- en organisatie-ervaring. Toch is een eigen restaurant beginnen een mega-uitdaging. “Alles is nieuw, maar dat is tegelijkertijd zowel leuk als spannend. En we hebben ernaar toe kunnen werken, met een duidelijk doel voor ogen”, legt Mandy uit. “We willen eten op niveau bieden, maar wel in een restaurant waar het voelt alsof je thuiskomt. Met lekkere muziek, koks die ook uitserveren en waar een open uitstraling heerst”, vult Emiel aan.

Risico's in beeld

“Als startend ondernemer komt er veel op je af,” begint Mandy. “Behalve enorm veel enthousiasme om te starten, moet je ook nadenken hoe je risico’s afdekt. Gelukkig werkt mijn vader nauw samen met Scharenborg bedrijfsverzekeraars. Zij hebben ons bij de hand genomen en de risico’s in beeld gebracht. De risico's die we niet zelf kunnen dragen, hebben we overzichtelijk verzekerd. Heel fijn. Ook aan hen hebben we te danken dat we nu onze droom aan het verwezenlijken zijn.”