Verkeer en vervoer

We zijn tegenwoordig steeds vaker op weg en vooral in het verkeer geldt: een ongeluk zit in een klein hoekje. Een aantal voertuigenverzekeringen zijn bij wet verplicht. Zo heeft iedere verkeersdeelnemer de garantie dat schade vergoed wordt wanneer zij schade ervaren door toedoen van een andere bestuurder. Bij particuliere verzekeringen zijn de auto-,  scooter- en motorfietsverzekering bij wet verplicht. Wanneer u een gemotoriseerd voertuig heeft moet u ervoor zorgen dat deze verzekerd is.

Elektrische fiets verzekeren            

De elektrische fiets is enorm populair. Zeker na de invoering van de helmplicht voor scooters heeft de verkoop een enorme vlucht genomen. Volgens de wet is het niet verplicht om een elektrische fiets te verzekeren. Het is echter wel aan te raden omdat elektrische fietsen een hogere waarde hebben en vaker worden gestolen.

We zien tegenwoordig ook veel elektrische fietsen en fatbikes die opgevoerd worden zodat ze nog sneller gaan. Dit is niet toegestaan en ook de fietsverzekering zal niet uitkeren wanneer blijkt dat de fiets of fatbike is opgevoerd. Deze speciale uitsluitingen zijn te vinden in de polisvoorwaarden van de verzekeringen. Laat u goed informeren door een adviseur van Scharenborg wanneer u een verzekering afsluit.

Oldtimer of niet?

In plaats van een gewone autoverzekering kunt u ook kiezen voor een oldtimerverzekering wanneer u een tijdloze klassieker bezit. Een oldtimerverzekering is goedkoper dan een ‘normale’ verzekering. Er zijn uiteraard wel een aantal eisen waaraan uw auto moet voldoen, wanneer u een oldtimerverzekering wilt afsluiten. Denk hierbij aan de leeftijd van de auto, het merk en het feit dat u daarnaast ook een andere auto heeft voor dagelijks gebruik. Alle voorwaarden voor de oldtimerverzekering leest u hier. 

Verzekeringen afsluiten

Heeft u een auto, motor of scooter? Zorg er dan voor dat u goed verzekerd bent. Naast de bekende verzekeringen kunt u ook kiezen voor een rechtsbijstandverzekering verkeer. Dit is een aanvullende verzekering die u rechtshulp biedt wanneer u dat nodig heeft na een ongeval. De adviseurs van Scharenborg vertellen u graag meer over deze extra dekking. Maak vandaag nog een afspraak.

Verkeer en vervoer

 

Verkeer en vervoer

Hoe gaat u op weg?