Pensioenen

Het aanbieden van een pensioenregeling is een complex iets, zeker met meerdere werknemers in verschillende fasen in hun carrière en met verschillende wensen. Advies over een goede pensioenregeling is daarom van groot belang. Daarnaast is het fijn als u kunt terugvallen op de expertise van een pensioenadviseur en u zelf niet alles hoeft te regelen.

Pensioen is een vak apart. Een vak voor specialisten. Die specialisten vonden wij bij Transparans Pensioenconsultants in Hengelo. Daarom kozen wij in 2011 voor dit pensioenadviesbureau als partner in pensioenzaken. En wij zijn blij met deze keuze: van onze klanten horen wij louter positieve ervaringen. Zij voelen zich thuis bij Transparans voor al hun pensioenzaken.

Waarom kiezen voor een collectief pensioen?

Een collectief pensioen is een pensioenregeling voor al uw werknemers of een specifieke groep werknemers. Door als bedrijf een pensioenregeling af te sluiten voor uw werknemers kunt u als werkgever profiteren van aantrekkelijke tarieven en voordelen. Zo bouwen uw werknemers een aardige aanvulling op hun AOW op.

Het is niet wettelijk verplicht uw werknemers pensioen te bieden. In bepaalde branches heeft men echter afgesproken dat er voor iedereen eenzelfde pensioenregeling geldt. Dit wordt bijvoorbeeld geregeld in een cao en de werkingssfeerbepalingen van een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds. In de praktijk is hier vaak onduidelijkheid over. De financiële gevolgen van een verkeerde keuze kunnen echter enorm zijn. Laat u daarom goed adviseren. De adviseurs van Scharenborg bedrijfsverzekeraars brengen u graag in contact met Transparans. Voor een volledig beeld adviseren wij u om ook eens een kijkje te nemen op de website verplicht pensioen.

Welke pensioenregelingen zijn er?

Er zijn heel veel verschillende pensioenregelingen. In de basis zijn er echter twee hoofdvormen. De beschikbare premieregeling en de middelloonregeling. Vanaf 2026 gaat de middelloonregeling in zijn huidige vorm verdwijnen. Bent u hier al op voorbereid? Daarbij zijn er ook veel uitvoerders die een collectieve pensioenregeling aanbieden (verzekeraars, premie pensioeninstellingen, algemene pensioenfondsen en vrijwillige bedrijfstakpensioenfondsen). Voor een leek is het ondoenlijk om uit dit grote aanbod de juiste keuze te maken.

Onze pensioenpartner Transparans Pensioenconsultants uit Hengelo heeft de ervaring, kennis en ‘state of the art vergelijkingssoftware’ om ook voor u altijd de beste pensioenregeling te selecteren. Ook bieden zij een ruim pakket aan pensioendiensten aan, zoals:

  • Pensioenadvies voor werkgevers, ondernemers, particulieren en ondernemingsraden.
  • Actuariële pensioen- lijfrente- en stamrechtberekeningen.
  • Financiële (pensioen)planning (FFP).
  • Opzetten van een nieuwe pensioenregeling, contractverlenging en pensioencommunicatie voor de werknemers.
  • Advies over eerder stoppen met werken.

Scharenborg adviseert Transparans Pensioenconsultants voor al uw pensioenzaken

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn voor uw bedrijf? Of bent u benieuwd of uw bestaande pensioenregeling nog voldoet? Neem dan vandaag nog contact op met ons op. Wij brengen u graag in contact met onze samenwerkingspartner.