Vijf vragen aan Tamara ter Heegde

19 augustus 2021
Vijf vragen aan Tamara ter Heegde

Tamara ter Heegde (51) werkt bij Scharenborg bedrijfsverzekeraars als specialist zorg en inkomen. Ze helpt klanten met vragen over ziekteverzuim, WIA of AOV-verzekeringen. “Ik probeer werkgevers hiermee zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Wie ben je?

“Ik kom uit Enschede en daar woon ik nu nog steeds. Al jaren ben ik samen met Bert, we hebben een dochter van 15, Carlijn. Toen ik klaar was met de havo ben ik de secretaresseopleiding gaan doen. Bij toeval kwam ik op een assurantiekantoor terecht. Ik haalde mijn diploma en stortte me vervolgens op de makelaardij. Maar bij het solliciteren kwam ik erachter dat ik te oud, te jong of te onervaren was. Ik werd benaderd door Post Jr., waar ze een assurantietak wilden opzetten. Daar ben ik gaan werken, dat was in elk geval een ingang naar de makelaardij. Bij Post Jr. heb ik ruim elf jaar gewerkt. Geen makelaardij meer dus. Uiteindelijk heeft Scharenborg dat kantoor overgenomen, dus zo ben ik hier terecht gekomen.”

Wat is je drive?

“Ik ben bij Scharenborg begonnen op de binnendienst van de zakelijke afdeling. Ik was back-up voor een collega die specialist zorg en inkomen was. Toen zij een burn-out kreeg, moest ik haar werk overnemen. Dat bleek veel leuker dan ik in eerste instantie dacht. Ik ben een opleiding gaan volgen en heb me in de materie verdiept. Ik heb heel veel contact met relaties en ik wil alles zo goed mogelijk voor hen regelen. Daar haal ik voldoening uit.”

Zie je nog mogelijkheden voor jezelf?

“Wat ik nu doe vind ik echt leuk. Ik werk nu 29 uur, maar die tijd kan ik niet alleen vullen met verzuimdossiers. Daarom doe ik er wat andere dingen naast. Als ik meer tijd had zou ik mij nog meer willen verdiepen. Ik zou werkgevers bijvoorbeeld willen adviseren over duurzame inzetbaarheid van hun personeel.”

Wat is in jouw ogen de gouden verzekeringstip voor ondernemers?

“Ik hoor vaak; ‘verzekeringen zijn duur en we zijn toch allemaal gezond.’ Toch kan er altijd iets met je medewerkers gebeuren. Kijk daarom welke risico’s je eventueel zelf kunt dragen en welke risico’s te zwaar zijn. Die laatste moet je altijd goed verzekeren.”

Welke anekdote staat je nog goed bij?

“Toen ik net bij Scharenborg werkte, was er een fantastisch weekendje naar Amsterdam, met onder andere een ‘floating dinner’. We maakten een rondvaart en aten bij verschillende restaurants. Aansluitend stonden we met heel veel mensen in een klein kroegje. Dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen. Daarnaast zal ik niet gauw vergeten dat er een spandoek in het kantoor hing toen ik 50 werd. Met een foto van mij tijdens een beautyavond. Ik droeg zo’n kleimasker. Gelukkig hing het spandoek binnen, haha. Bij Scharenborg maken ze van dat soort gelegenheden altijd iets speciaals.”

Meer informatie?