Verzekerd van veilige systemen

07 januari 2021
Verzekerd van veilige systemen

We willen allemaal weten wat er rondom ons huis of bedrijf gebeurt, ook als we er niet zijn. Camera’s zijn daarom steeds vaker in het straatbeeld te zien. Niet alleen bij bedrijven, ook bij particulieren. Kostbare spullen wil je nou eenmaal in de gaten houden. Van camera’s tot brandmeldinstallaties en GPS terreinbeveiliging, Platvoet Beveiligingssystemen heeft het allemaal in huis.

Na maanden zoeken heb je hem gevonden. Een kostbaar schilderij voor in de ontvangsthal. Dat wil je niet alleen verzekeren, maar ook beveiligen. Tegen brand én tegen inbraak. Het is slechts een klein voorbeeld van wat Platvoet Beveiligingssystemen doet. Het bedrijf ontwerpt, adviseert, installeert en onderhoudt beveiligingssystemen. Van advies over de juiste plek voor een brandblusser tot inbraakbeveiliging zoals gps-terreinbeveiliging. “Dat zijn onzichtbare systemen in de grond die een melding geven wanneer iemand een stap op het terrein zet. Dat passen we vooral toe bij de hoogste risiconiveaus, zoals bij musea, historische gebouwen of bij privépanden”, legt eigenaar Boudewijn Platvoet uit.

Juiste oplossingen

De behoefte aan veiligheid wordt steeds groter, merken ze bij Platvoet. “De vraag naar camerasystemen stijgt enorm. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in systemen die op afstand te beheren zijn. Als je niet thuis of op kantoor bent, kun je nog steeds je spullen in de gaten houden”, vult compagnon Robert-Jan Nijhuis aan. Zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten weet Platvoet oplossingen te vinden. Dan gaat het niet alleen om inbraakbeveiliging, maar ook om brandbeveiliging en toegangssystemen. In de breedste zin van het woord. Platvoet levert bijvoorbeeld ook kluizen, mistgeneratoren, noodverlichting, EHBO-benodigdheden en AED’s. “We proberen de klant volledig te ontzorgen. In de loop der jaren zijn er daarom steeds meer takken van sport bijgekomen. Ooit begonnen we met alleen inbraakinstallaties, nu kun je voor bijna alle soorten beveiligingstechniek bij ons terecht”, vertelt Boudewijn. “We bieden alles onder één dak.”

Opleidingscentrum

Daarin gaan ze ver, legt Anouk Platvoet uit. Zij is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor personeelszaken, boekhouding en communicatie. Onlangs heeft Platvoet een opleidingscentrum geopend om klanten nog beter te kunnen helpen. BHVopleidingen, VAC-cursussen, AED- en reanimatie-cursussen of opleidingen als ‘beheerder brandmeldinstallatie’ worden daar gegeven. Recent kwam de volgende reactie binnen: ‘Ondanks het saaie onderwerp heeft de cursusleider er een superleuke en interessante dag van weten te maken.’ “Het zijn inderdaad niet altijd de spannendste cursussen, maar ze zijn voor bedrijven wel noodzakelijk”, vertelt Anouk. “In al die jaren is er steeds meer bijgekomen. Dat komt ook doordat de klant steeds hogere verwachtingen heeft. Ze verwachten snelheid. Doordat we veel zelf in huis hebben, kunnen we daar bijna altijd aan voldoen. Je wilt bijvoorbeeld niet dat een juwelier dagen moet wachten op een nieuw beveiligingssysteem. Daar is het risico op inbraak namelijk hoog, dan moet het dezelfde dag nog geregeld zijn.”

Veel veranderd

Van 1984 tot nu is er veel veranderd. Niet alleen in wet- en regelgeving, maar ook wat betreft de technieken. Platvoet is constant bezig met up-to-date blijven. De medewerkers verdiepen zich in de nieuwste snufjes en weten deze met hun jarenlange ervaring snel in te zetten. Het familiebedrijf groeide de afgelopen 37 jaar van twee naar veertig medewerkers. Stuk voor stuk mensen die weten wat ze doen. Toch is met veertig man het familiegevoel niet weg. Integendeel. Anouk: “Onze medewerkers zijn heel loyaal. We hebben mensen die hier al dertig jaar werken. Ik denk dat dat vooral komt doordat we interesse tonen. Natuurlijk zijn we zakelijk, maar er heerst hier ook een ons-kentons-gevoel. Het zit soms in de kleine dingen, ik weet bijvoorbeeld van iedere medewerker hoe de kinderen heten.” Als iemand iets nodig heeft regelen ze het snel. “Laatst zei een monteur dat het kouder werd, een week later lagen er mutsen met ons logo op zijn bureau.”

Aandacht

De aandacht die er voor het personeel is, is er ook voor klanten. Robert-Jan: “Een monteur voert het onderhoud aan alle installaties in één keer uit. Op die manier krijg je niet drie of vier keer per jaar een monteur over de vloer, maar slechts één keer. Dat is voor de klant wel zo fijn, want het levert tijdwinst en besparingen op.” Hoewel er altijd ruimte is voor verbetering, heeft Platvoet momenteel niet de intentie om nog verder te groeien. Boudewijn: “We hebben in een maand tijd een opleidingscentrum uit de grond gestampt. Dat gaan we nu eerst uitbouwen. Alles stap voor stap. Maar als er een mooie kans op ons pad komt, grijpen we die natuurlijk.”

Met elkaar meedenken

Begin november is Platvoet Beveiligingssystemen overgestapt van verzekeraar. Van een landelijke speler schakelden ze over naar Scharenborg. Anouk Platvoet: “Wij werken door het hele land, maar vooral in de regio Twente. Scharenborg bedrijfsverzekeraars is ook een Twents bedrijf. We zitten een beetje in dezelfde business. We kunnen met elkaar meedenken. Klanten van Scharenborg zijn klanten voor ons en andersom. Wij kunnen hen dus aanbevelen en zij ons. Zo kunnen we veel voor elkaar betekenen.”

Meer informatie?