Taxeren bespaart veel geld!

25 mei 2021
Taxeren bespaart veel geld!

Veel ondernemers denken dat hun verzekeringen goed geregeld zijn. Tóch kan het vaak beter. Meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers betaalt te veel of te weinig premie. Dat komt omdat het verzekerde bedrag op hun polis niet overeenkomt met de werkelijke waarde van hun bedrijfspand of inventaris. Deze situatie kan eenvoudig worden opgelost.
 
In de polis staat het maximumbedrag dat bij schade wordt uitgekeerd en dit is de basis voor de premie die wordt geïncasseerd. Bij onderverzekering is de inventaris of het pand meer waard dan in de polis genoemd. Ondernemers schatten die waarde vaak op basis van aankoopprijs, bouwkosten of boekwaarde.

Problemen voorkomen en besparen

Door uw bedrijfsinventaris of bedrijfspand te laten taxeren voorkomt u onder- en oververzekering. Daarmee kan premie worden bespaard. Maar wat veel belangrijker is: de waarde van de verzekerde objecten staat in een taxatierapport onomstotelijk vast. Bij schade is er dus geen discussie over de waarde. Dat versnelt de afhandeling van de schade en zo ontvangt u de schade-uitkering sneller. En dat is goed voor de continuïteit van uw onderneming.
 
Taxatie levert uw onderneming voordelen op. Neem contact op met uw accountmanager van Scharenborg bedrijfsverzekeraars voor meer informatie over taxatie voor uw onderneming.

Meer informatie?