Risico’s verminderen, zo pakken wij dat aan!

08 maart 2021
Risico’s verminderen, zo pakken wij dat aan!

Verzekeren is meer dan alleen een vergoeding bij schade. Bij verzekeren ligt de focus ook op preventie: het verminderen van risico's om zo schade te voorkomen. Onze experts maken voor elke zakelijke klant een risicoanalyse waarin preventiemaatregelen worden opgenomen. Zo verkleinen we samen de risico's en worden veel schadegevallen voorkomen. Hoe we dat doen? Lees snel verder.

Risicoanalyse

Om risico’s voor onze zakelijke klanten in kaart te brengen wordt er met onze expert een risicoanalyse gemaakt. Een onderdeel van deze analyse is een overzicht van mogelijke preventiemaatregelen. Zo kunnen de risico’s die uit de analyse komen vooraf kleiner worden gemaakt. Zo houden we uw onderneming verzekerbaar.

Preventiemaatregelen

Afhankelijk van de branche kennen we verschillende preventiemaatregelen. Ondernemers hebben inbraak- en brandbeveiliging hoog op de preventielijst staan, zeker wanneer ze werken met een productielijn of een goederenvoorraad. Vaak is deze beveiliging zelfs een voorwaarde om een inbraak- of brandverzekering af te kunnen sluiten. Voor bedrijven waarbij mobiliteit en vervoer een grote rol speelt, is het programma 'Hello Mobility’ een aantrekkelijke preventiemaatregel.

Hello Mobility

Met Hello Mobility krijgen ondernemers via een app inzicht in rijgedrag van werknemers en de verkeersveiligheid. Een coach kijkt mee en samen wordt rijgedrag aangepast met minder schades, een lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot én een kostenbesparing tot gevolg. Zo kan de verzekeringspremie naar beneden worden aangepast. Een win-winsituatie! Herbert den Ouden is onze mobiliteitsexpert en geeft graag meer informatie over ‘Hello Mobility’.

Aandachtspunten

Wanneer preventiemaatregelen zijn getroffen, zijn bedrijfsrisico’s gelijk verminderd. Het bijhouden van deze maatregelen is ook belangrijk en moet worden ingepland. Beveiligingscertificaten verlopen na een bepaalde termijn en moeten opnieuw worden aangevraagd/toegekend. Blusmiddelen moeten worden onderhouden en taxatierapporten kennen ook een vastgestelde geldigheidsduur. Met een geldig certificaat en rapport staat de waarde van het pand en de inventaris vast en kan hierover geen discussie ontstaan bij schade.

Aan de slag!

Gelijk aan de slag met de preventiemogelijkheden voor uw bedrijf? Laat uw gegevens achter in ons contactformulier en onze accountmanagers plannen graag een afspraak in.

Meer informatie?