Help, mijn medewerker is ziek!

05 maart 2021
Help, mijn medewerker is ziek!

In het laatste kwartaal van 2020 werd het hoogste percentage ziekteverzuim van de afgelopen 18 jaar gemeten. Van de 1000 te werken dagen in deze periode, werden er volgens het CBS 49 verzuimd wegens ziekte. Ziekteverzuim heeft veel gevolgen voor zowel de werknemer als de werkgever. Onze verzuimexpert Tamara ter Heegde vertelt u hoe een verzuimverzekering helpt in het omgaan met én terugdringen van verzuim.

Ziekmelding, en dan?

Wanneer een werknemer zich ziekmeldt, heeft dit gevolgen voor de werkgever. U moet een vervanger inhuren, of moet de productie verminderd worden? In Nederland is het wettelijk verplicht om personeel door te betalen tijdens de verzuimperiode. Dit geldt voor kortdurend en langdurig verzuim. Met een verzuimverzekering is het bovendien verplicht om dit verzuim binnen 48 uur te melden via het verzuimportaal van de verzekeraar.

Kosten voorkomen

Een verzuimverzekering dekt de kosten van de wettelijk verplichte doorbetaling van je werknemer. Preventie is een groot onderdeel van de verzuimverzekering. Samen kijken we naar mogelijkheden om verzuim te verminderen en zelfs te voorkomen. Ook adviseren we bij het opzetten van een verzuimprotocol.

Verzuimprotocol

Met een verzuimprotocol is duidelijk in beeld welke handelingen er moeten worden uitgevoerd wanneer een werknemer zich ziekmeldt. Zo staat in dit protocol dat een werknemer binnen de verplichte 48 uur wordt ziekgemeld via het verzuimportaal. Dan stelt de verzekeraar de nodige processen in werking en weet u zeker dat alles vanaf de eerste verzuimdag goed geregeld is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de verzuimverzekering of een verzuimprotocol? Neem contact op met onze verzuimexpert Tamara ter Heegde of uw vaste accountmanager bij Scharenborg bedrijfsverzekeraars. Vul het formulier in en wij helpen u graag verder.

 

Meer informatie?