Eerst preventie, dan verzekeren

27 mei 2021
Eerst preventie, dan verzekeren

Preventie voorkomt en beperkt schade. Zo kunnen risico’s beheersbaar en verzekerbaar blijven. Goed voor ondernemers zoals u. En natuurlijk ook voor verzekeraars. Daarom is preventie speerpunt bij Scharenborg. Via ons netwerk van gespecialiseerde bedrijven profiteert u van praktisch preventie-advies en de voordelige effecten op uw verzekeringslasten.

Preventie voor ondernemingen

Maatregelen om uw bedrijf te beschermen neemt u uiteraard vrijwillig. Toch zijn er ook maatregelen die door een verzekeraar verplicht worden. Zonder preventie is verzekeren dan moeilijker en duurder. Praktische voorbeelden van preventie die u gelijk kunt toepassen in uw onderneming zijn:

  • Inbraakbeveiliging inclusief meldkamerdienst en kluizen
  • Camerabeveiliging inclusief live verbinding met smartphone
  • Toegangscontrole voor grip op toegang
  • Brandbeveiliging inclusief maandelijkse controle
  • Blusmiddelen en noodverlichting
  • Opleidingen zoals bedrijfshulpverlening
  • Onderhoud en service

Mobiliteit en preventie

Voor flinke wagenparken staat een inbraak- en brandbeveiliging uiteraard hoog op de prioriteitenlijst. Voor mobiliteitsbedrijven is inzicht in brandstofgebruik, schadeverloop en uitval van vervoersmiddelen ook een vorm van preventie. Zo kunnen chauffeurs worden getraind om hun rijgedrag te verbeteren met als resultaat minder ongelukken, een lagere CO2-uitstoot en brandstofbesparing. Dit leidt tot lagere verzekeringspremies en minder stagnatie door uitval.

En nu?

Ga aan de slag met preventie en neem contact op met onze accountmanagers voor gespecialiseerd advies over preventie. Herbert den Ouden is onze mobiliteitsdeskundige en lost mobiliteitsvraagstukken met u op.

Meer informatie?